Wie zijn wij

VZW

OVER ONS

Villa Praline is een VZW ontstaan uit de samenwerking tussen een groepje ouders die elk een kind met een beperking hebben. Hoewel elk kind uniek is, in een andere leerfase zit en verschillende mogelijkheden heeft, is er 1 grote gemeenschappelijke vraag die elke ouder zich stelt: “Wat na school?” Vanuit deze bezorgdheid zochten we naar een antwoord op maat van de kinderen.

De VZW heeft een drieledig doel

Het oprichten en blijvend ondersteunen van een dagcentrum in Bonheiden, in samenwerking met Zevenbergen. We vinden het belangrijk te leven in een groene omgeving, tussen de buurtbewoners, “samenleven” met die buurtbewoners. Een dagcentrum waar elke cliënt telt en de nodige en aangepaste zorg krijgt.  Wij voorzien de infrastructuur en nemen alle financiële extra’s op ons.

Netwerk creëren. Als VZW hebben we een stevig en betrouwbaar netwerk rond ons en onze cliënten nodig. We trachten dit te doen door onszelf zichtbaar te maken binnen Bonheiden. Wanneer ons dagcentrum draait, willen we graag samenwerken met buren en lokale handelaars.

Daarnaast richten we ons eveneens naar andere gezinnen met een zorg in het gezin, potentiële cliënten en vrijwilligers.

Enkele keren per jaar organiseren we infoavonden rond een praktisch thema en houden we leuke (inclusie) activiteiten voor alle mensen die willen deelnemen.

Onze jaarlijkse G-fuif is hier een mooi voorbeeld van.

Fondsenwerving

De online shopaholics kunnen ons financieel steunen vanuit hun luie zetel! Zorg ervoor dat een deel van je online uitgaven terechtkomen bij Villa Praline, zonder een extra cent uit te geven. Check https://www.trooper.be/villapraline en ontdek welke online shops meedoen aan dit prachtige initiatief.

Ga je vaak winkelen in Makro check dan zeker Leuksteuntje.be! Ga naar https://www.leuksteuntje.be en selecteer Villa Praline als jouw favoriete vereniging.
Makro stort 3% van jouw aankopen door aan Villa Praline. Alle kleine beetjes helpen!

De grote Villa Praline
Verjaardagskalender

De grote Villa Praline Verjaardagskalender is nog steeds te koop. Voor 15 euro krijg je een mooi uitgegeven verjaardagskalender met prachtige natuurfoto’s samengesteld door enkele van onze kinderen.
Te verkrijgen bij de bestuursleden of via info@villapraline.be

Lokale initiatieven

We ondersteunen ook vaak bij lokale initiatieven ten voordele van onze VZW. Al deze acties kan je terugvinden op onze Facebook pagina.

Fiscale attesten

Onze verbouwingen zijn gestart!!!

Omdat wij als VZW alles zelf bekostigen, werken we samen met de Koning Boudewijnstichting. 

Wie een GIFT rechtstreeks op hun projectrekening ‘Villa Praline’ stort, voorzien zij (vanaf 40 euro) van een fiscaal attest. 

Meer info vind je hier:

fiscale attesten 

Bedankt aan onze sponsors

Word jij onze volgende sponsor?