Wie zijn wij

Dagcentrum

De echte villa Praline

Dagcentrum

Het dagcentrum komt in de oude pastorij van Sint-Ludwina in Bonheiden. Het gebouw moet echter een hele metamorfose ondergaan. We willen onze cliënten een veilige omgeving geven, waar samenzijn en zinvol bezig-zijn, centraal staan. In september 2023 gaan we open!

Doelgroep

We richten ons op jongvolwassenen vanaf 16 jaar met een verstandelijke beperking (en eventueel bijkomende beperkingen) die niet aarden in een werksituatie. De volwassenen moeten actief kunnen deelnemen aan de voorziene dagactiviteiten. De dagactiviteiten zouden voornamelijk bestaan uit huishoudelijke taken, groendienst, de zorg voor kleine dieren, creatieve en sportieve activiteiten.

Omdat iedereen zich goed moet voelen in de groep, wordt er bij elke aanmelding bekeken of deze in de groep kan functioneren.

Praktische info

Het dagcentrum is gelegen in de Zellaerdreef, Bonheiden. Er is ruime parking voorzien om de jongere veilig af te zetten.

We zullen vanaf  4 september 2023 open zijn van maandag tot en met vrijdag, ook in de vakanties.

De openingsuren: van 8u tot 18u. 

Dagindeling:

9u30 – 11u30 activiteiten

12u middagmaal (zelf mee te brengen)

13u30 – 15u30 activiteiten

15u30 snack met koffie, thee, water (wordt voorzien)

 

Deelnemen kan naar behoefte: voltijds, deeltijds, halve dagen, ….

Er is geen vervoer van en naar het dagcentrum voorzien!

 

Aanmeldingprocedure

Bij elke aanvraag volgt een intakegesprek om af te stemmen of Villa Praline de juiste zorg en in houd kan bieden en of de jongere “past” binnen de visie. Samen met een medewerker van Zevenbergen wordt er bekeken welke financiële mogelijkheden er zijn.

Wij staan op Trooper!

Ondersteun ons door online te shoppen via Trooper

Bedankt aan onze sponsors

Word jij onze volgende sponsor?